Ми бачили, як забрали останні С-300 з Курил – екскомандир роти «Айдара» розповів про проблему з ППО РФ

Колишній командир роти батальйону «Айдар», військовий експерт Євген Дикий висловився про протиповітряну оборону країни-агресора, вказавши на проблему, з якою зіткнулася Російська Федерація.

ППО РФ

Фото – vpk.name

В інтерв’ю агентству «УНІАН» Дикий розповів, що Кримський міст уже не цікавить Сили оборони України, проте вони лякають росіян його знищенням, завдаючи ударів по установкам ППО на півострові, пише «НБН».

За словами військового експерта, ЗСУ фактично використовують Керченський міст як приманку для знищення комплексів ППО «другої армії світу». Захисники уражають чергову установку ЗС РФ поблизу цього транспортного переходу, знаючи, що загарбники незабаром привезуть туди нову.

Екскомандир роти «Айдара» зазначив, що для перекидання нової ППО на півострів, росіяни забирають її будь-де, раніше вони останні ЗРК С-300 з Курильських островів перекинули до Криму.

Дикий зазначив, що у країни-агресора не вистачає комплексів протиповітряної оборони, тому їй доводиться залишати неприкритими деякі регіони.

Водночас Сили оборони України перетворили тимчасово захоплений півострів на «Чорнобаївку» для ППО РФ, продовжуючи «перемелювати» С-300 та С-400. Така сама доля в Криму спіткає і нові ЗРК С-500.

Нагадаємо, СтратКом ЗСУ назвав кількість знищених захисниками систем ППО окупантів у Криму за останні два місяці.

Exit mobile version