В ISW оцінили удари українськими ракетами «Нептун» по нафтобазах у РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили удари українськими ракетами «Нептун» по нафтобазах на території країни-агресора, які були завдані в ніч на 18 червня. Також аналітики розповіли про модернізацію такої зброї.

Українська ракета "Нептун"

Фото – mil.gov.ua

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 18 червня ЗСУ атакували нафтобази в Краснодарському краї країни-агресора українськими ракетами «Нептун», інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що оборонне відомство РФ не підтвердило удар, проте заявило про перехоплення ракети «Нептун» у невстановленому районі. Крім цього, за інформацією українських ЗМІ, тієї ж ночі СБУ атакувала безпілотниками нафтові термінали в місті Азов Ростовської області, де росіяни не можуть загасити пожежі другу добу.

В ISW пояснили, що вказані об’єкти розташовані в радіусі дії американських ракет ATACMS, проте через заборону США на їх використання для обстрілів російської території Сили оборони застосували вітчизняні ракети «Нептун».

Аналітики нагадали, що Україна протягом двох років модернізувала цю зброю для ураження наземних цілей. За словами експертів, Вашингтон має зняти обмеження на застосування ЗСУ американської зброї для обстрілів законних цілей у тилу РФ.

При цьому заборона Штатів на використання Силами оборони наданого ними озброєння не завадить захисникам бити по території держави-терориста.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли про атаки безпілотників СБУ на об’єкти паливно-енергетичного комплексу РФ у Ростовській області 18 червня.

Exit mobile version