Російські військові блогери критикують Міноборони та «владу» Криму через удар по Севастополю – ISW

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомляють, що російські військові блогери обрушилися з критикою на оборонне відомство країни-агресора та «владу» Криму за дії ППО на півострові та за допущення удару по Севастополю 23 червня.

Севастополь

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що військові блогери РФ широко критикують «владу» Криму та Міноборони країни-агресора за те, що вони не запобігли вчорашньому удару по Севастополю, інформує «НБН».

Росіяни висловили невдоволення тим, що не була використана сирена повітряної тривоги для попередження цивільного населення про небезпеку. Крім того, військові блогери критикували окупантів за те, що вони не збудували укриття біля пляжу і не збили всі ракети на підході до міста.

Американські експерти нагадали, що загарбники у Криму з початку повномасштабної війни розміщують військову техніку у житлових районах. Також російська влада заохочувала громадян країни-агресора їхати на відпочинок на півострів, який армія Путіна використовує як тил.

Аналітики переконані, що окупанти цілеспрямовано порушують норми міжнародного гуманітарного права, розташовуючи військові цілі поблизу цивільних об’єктів, намагаючись стримати удари Сил оборони. Експерти нагадали, що раніше «визволителі» використовували школи та ЗАЕС на ТОТ для прикриття своєї військової техніки.

Нагадаємо, росЗМІ повідомили про наслідки ракетного удару по Криму ввечері 23 червня.

Exit mobile version