В ISW пояснили, на кому лежить відповідальність за загибель людей на пляжі у Севастополі

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що відповідальність за загибель людей на пляжі Учкуївка у Севастополі внаслідок ракетної атаки на місто 23 червня лежить на протиповітряній обороні «другої армії світу».

Пляж у Севастополі

Фото – tass.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що відповідальність за загибель людей у ​​Севастополі 23 червня лежить на протиповітряній обороні російських загарбників. У ході ракетної атаки на місто окупанти збивали повітряні цілі просто над пляжами, де відпочивали сотні людей, інформує «НБН».

Американські експерти пояснили, що жертви серед цивільних у Севастополі стали наслідком перехоплення ракети ППО «другої армії світу». В результаті ціль відхилилася від траєкторії польоту та вибухнула над пляжем Учкуївка, що призвело до загибелі та поранень відпочиваючих.

Аналітики наголосили, що Україна не націлювала ракети на цивільне населення тимчасово окупованого Кримського півострова.

У ISW цитують неназваного чиновника США, який повідомив журналістам Reuters, що ППО РФ перехопила ціль, яка мала уразити пускову установку загарбників. В результаті ракета вибухнула і засипала уламками пляж у Севастополі.

Нагадаємо, у Держдепі США відреагували на скарги росіян на загибель людей у ​​Севастополі.

Exit mobile version