ЗМІ розповіли про «двоколісну» тактику ЗС РФ, яка призводить до численних втрат

Західні ЗМІ зазначають, що «друга армія світу» дедалі більше покладається на мотоциклетні бригади. Однак така «двоколісна» тактика російських окупаційних сил виявилася дуже небезпечною і призводить до масових втрат загарбників.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

Видання Forbes цитує аналітика Ендрю Перпетуа, який повідомив, що українські безпілотники «відмінусували» 5 військових мотоциклів ЗС РФ у лютому, 1 у березні, 13 у квітні, 56 у травні та 9 лише за перший тиждень червня. Десятки транспортних засобів армії Путіна було пошкоджено, інформує «НБН».

За словами експерта, виснаження запасів бронетехніки після двох років повномасштабної війни змушує «визволителів» покладатися на дешеві мотоцикли для бездоріжжя, і ця ідея виявилася дуже небезпечною для них.

Незважаючи на великі втрати, росіяни не поспішають відмовлятися від цього транспорту: відомо, що 5-та мотострілецька бригада, яка діє в районі міста Красногорівка Донецької області, сформувала спеціальний мотоциклетний взвод. Він доповнює основні бойові підрозділи у прямих атаках, а також використовується для евакуації поранених та доставки вантажів.

ЗМІ зазначає, що спроби прориву української оборони піхотою та мотоциклами виявилися для загарбників катастрофічними, оскільки вони надто вразливі до артилерії та дронів ЗСУ.

Нагадаємо, в НГУ повідомили, якою зброєю ЗС РФ почали частіше атакувати в районі Часового Яру.

Exit mobile version