В ISW пояснили, чому Захід має зруйнувати теорію перемоги Путіна у війні проти України

Кремлівський диктатор Володимир Путін робить ставку на затягування війни в Україні, розраховуючи, що така тактика дозволить досягти своєї мети. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, чому західні країни мають зруйнувати цю теорію перемоги російського лідера.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що глава Кремля розраховує на поступове повзуче просування загарбників в Україні до нескінченності, завдяки якому він досягне головної мети війни – повністю знищить ідентичність та державність сусідньої країни, інформує «НБН».

Американські аналітики пояснили, що теорія перемоги диктатора стимулюватиме його до затягування бойових дій на виснаження, тож західні держави мають зруйнувати відповідні плани Путіна, надавши Україні допомогу для проведення контрнаступів.

У ISW зазначають, що поступове просування «визволителів» на фронті глава Кремля та військове керівництво РФ, ймовірно, вважають гарантованим підходом для досягнення успіхів, аніж проведення більших наступальних операцій. Вони не ставлять обмежень щодо територіальних завоювань, оскільки в Москві неодноразово заявляли, що землі за межами Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжжя – частина Росії.

Експерти пишуть, що затяжна війна стимулюватиме главу РФ відкрито ставити нові територіальні цілі. Постійні вимоги диктатора демонструють, що він не має наміру приймати нічого, окрім повної капітуляції України та розглядатиме будь-які домовленості щодо припинення вогню як можливість підготовки ЗС РФ для відновлення наступів.

Зазначимо, що нещодавно російський лідер скаржився на Захід, який не хоче вникнути в суть «мирних пропозицій» Москви щодо України.

Exit mobile version