Плетенчук пояснив, чому Сили оборони не уражають кораблі росіян в Азовському морі

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук пояснив, чому ЗСУ не уражають кораблі країни-агресора в Азовському морі. Також пресофіцер прокоментував ситуацію з Керченською поромною переправою.

Дмитро Плетенчук

Фото – facebook.com/Taclbery

Представник ВМС ЗСУ в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань розповів, що військові судна загарбників не заходять до портів Азовського моря. Для транспортування вкрадених з нашої території вантажів окупанти використовують нібито цивільні кораблі, пише «НБН».

За його словами, у портах Бердянська та Маріуполя росіяни перевантажують награбоване на «білий флот». Окрім цього, ворога лякає перспектива арешту кораблів, тому вони використовують судна, які не ходять до іноземних портів.

Плетенчук заявив, що Сили оборони України не будуть завдавати ударів по кораблям країни-агресора в Азовському морі, які нібито є цивільними, оскільки такі атаки є порушенням міжнародного права.

Водночас законною ціллю для ЗСУ є Керченська поромна переправа, яка є основним логістичним шляхом ЗС РФ для забезпечення військ Путіна на півдні України та у Криму. Незважаючи на всі старання ворога, він не може на 100% захистити цей об’єкт від ударів захисників.

Раніше у ГУР МОУ висловилися щодо застосування українських дронів Magura в Азовському морі.

Exit mobile version