Скільки українців вірять у те, що безпекові угоди не вплинуть на обороноздатність країни – соцопитування

Глава держави Володимир Зеленський цього року підписав кілька безпекових угод у продовження Вільнюської декларації «Великої сімки» й Київ веде переговори з цього приводу з іншими країнами. Громадяни розповіли, чи вірять у те, що ці договори вплинуть на обороноздатність України.

Джорджія Мелоні та Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

За результатами соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, 65% громадян заявили, що вважають підписані Зеленським безпекові угоди з іншими країнами корисними для зміцнення обороноздатності держави, інформує «НБН».

З них 47% учасників дослідження назвали такі договори «швидше корисними», а 18% – «дуже корисними». Водночас 15% українців переконані, що такі документи не надто вплинуть на обороноздатність країни, або взагалі не потрібні.

6% респондентів зізналися, що вважають безпекові угоди «швидше некорисними», такий же відсоток опитаних вважає ці договори «дуже некорисними». 8% українців не змогли визначитися із відповіддю на запитання соціологів.

Раніше фахівці КМІС розповіли, скільки українців готові відмовитись від вступу країни в НАТО заради завершення війни з РФ.

Exit mobile version