В ОТУВ «Харків» розкрили втрати окупантів за час двомісячного наступу в регіоні

Начальник штабу, заступник командира оперативно-тактичного угруповання військ «Харків», полковник Віктор Солимчук розкрив втрати «другої армії світу» під час двомісячного наступу окупантів на півночі області.

Втрати РФ на війні в Україні

Фото – zsu.gov.ua

На брифінгу Солимчук розповів, що росіяни використали для наступу на півночі регіону 10 350 окупантів. У результаті, станом на початок липня, під час атак у прикордонні області було ліквідовано 2939 загарбників, 6509 – отримали поранення, 45 – здалися в полон.

За словами полковника, на Харківщині орієнтовні втрати «другої армії світу» становлять 91%, пише «НБН» із посиланням на «Армія Inform».

Начальник штабу зазначив, що за два місяці наступу армія Путіна у Вовчанську втратила більшу частину 138-ї мотострілецької бригади. Також у цьому місті Сили оборони України «сточили» 83-й та 157-й танковий полки.

Заступник командира ОТУВ «Харків» додав, що 83-я десантно-штурмова бригада ЗС РФ також постійно зазнає втрат, іноді по кілька десятків бійців на добу.

Як повідомив військовий, командування «другої армії світу» змушене для поповнення втрат знімати підрозділи з інших напрямків та використовувати резерви.

Нагадаємо, в ОСУВ «Хортиця» прокоментували повідомлення ЗМІ щодо втрат РФ 100 000 окупантів у районі Часового Яру.

Exit mobile version