Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі підозрюваного у вбивстві Фаріон (ФОТО)

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що у Дніпрі правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві колишнього депутата Верховної Ради, мовознавиці Ірини Фаріон.

Ірина Фаріон

Фото – ria.ru

У четвер, 25 липня, президент повідомив, що глава Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів йому про затримання 18-річного хлопця у Дніпрі, якого підозрюють у вбивстві Фаріон, інформує «НБН».

За словами українського лідера, операція із затримання підозрюваного була непростою. Гарант зазначив, що над розкриттям вбивства мовознавиці працювали сотні фахівців Нацполіції, СБУ та інших служб, подякувавши кожному, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину.

Фото – t.me/Klymenko_MVS

Глава МВС у своєму Telegram-каналі повідомив українцям деталі арешту підозрюваного. Клименко розповів, що завдяки ретельному вивченню маршруту відходу стрілка та аналізу записів з камер відеоспостереження вдалося вистежити та встановити особу можливого вбивці Фаріон.

Міністр зазначив, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до нападу на мовознавицю орендував у Львові щонайменше три квартири. Нині фігурантом займається поліція. На думку слідчих, затриманий є лише виконавцем злочину.

Нагадаємо, що торік Фаріон опублікувала в Мережі особисті дані проукраїнського кримчанина, які дозволили ФСБ затримати його. У російській спецслужбі пообіцяли мовознавці нагороду.

Exit mobile version