Командир підрозділу ППО розповів, як отримані Україною винищувачі F-16 вплинуть на перебіг війни

Командир підрозділу ППО 59-ї окремої мотопіхотної бригади України розповів, як отримання Україною першої партії американських винищувачів F-16 вплине на перебіг війни у нашій країні.

Винищувач F-16

Фото – itc.ua

У новому відео YouTube-проєкту Ukrainian Witness командир підрозділу та бійці ППО 59-ї ОМПБр, яка працює на Покровському напрямку, висловилися щодо отримання Україною перших F-16, інформує «НБН».

Захисники розповіли, що авіація «другої армії світу» до їхніх позицій не долітає, переважно вони успішно знищують ворожі БПЛА «Орлан», Supercam тощо. У той же час бійці хотіли б мати новішу зброю для знищення дронів окупантів, наприклад, американський самохідний ЗРК Avenger.

Командир підрозділу пояснив, що американські винищувачі F-16 можуть збивати цілі на великій відстані. Крім того, окрім західної авіації партнери Києва нададуть Україні і нові зразки протиповітряної оборони, з якими він та його бійці працюватимуть у зв’язці. Тому передача сучасних літаків ЗСУ колосально змінить ситуацію на фронті.

Нагадаємо, що аналітики ISW оцінили, чи вистачить українській армії отриманої кількості F-16 для ефективного захисту країни від повітряних атак армії Путіна.

Exit mobile version