Прислухався до Лукашенка – Буданов розкрив невідомі деталі про «марш справедливості» Пригожина

У червні минулого року ПВК «Вагнер» організувала «марш справедливості» на Москву під керівництвом олігарха Євгена Пригожина. Начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов розкрив невідомі деталі бунту найманців «кухаря Путіна».

Кирило Буданов

Фото - REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Начальник ГУР МОУ на закритій зустрічі з випускниками KSE розповів, що українська розвідка була проінформована щодо підготовки «маршу справедливості» ПВК «Вагнер» ще за півроку до цієї події. За словами генерала, найманці Пригожина тоді могли захопити Кремль.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Politexpert.

Воєначальник пояснив, що «кухар Путіна» планував цей бунт і будь-які зміни не могли статися самі собою. Однак бойовики ПВК не захопили адміністрацію президента РФ, оскільки білоруський диктатор Олександр Лукашенко відмовив ватажка «вагнерівців» від цієї ідеї.

Головний розвідник України зазначив, що олігарх був «російським ультрапатріотом» і мав намір врятувати свою країну. Однак нелегітимний президент РБ заявив, що його дії можуть розірвати РФ і навіть якщо він потрапить до Кремля, номінальне керівництво залишиться десь в іншому місці.

Зрештою Пригожин прислухався до Лукашенка, який «зайшов з аргументів патріотизму», і зупинив «марш справедливості» бойовиків ПВК.

Також Буданов розповів про проблему, з якою зіткнеться РФ влітку наступного року у разі затяжної війни.

Exit mobile version