У ISW назвали чотири сценарії реакції командування ЗС РФ на ситуацію в Курській області

У вашингтонському Інституті вивчення війни розписали варіанти реакції командування збройних сил країни-агресора на події в Курській області. Аналітики вважають, що армія Путіна може спробувати повернути контроль над населеними пунктами у регіоні за чотирма сценаріями.

Володимир Путін і Валерій Герасимов

Фото – kremlin.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що для повернення контролю над населеними пунктами в Курській області, де 6 серпня почалися бойові дії, командування ЗС РФ спробує реалізувати низку сценаріїв, інформує «НБН».

На думку американських експертів, перший варіант розвитку подій – командування окупантів використає для відтіснення українських військ у прикордонному регіоні призовників, прикордонників ФСБ, Росгвардію та інші нерегулярні сили, які вже знаходяться у районі державного кордону.

Другий сценарій – військове керівництво РФ для реагування на «прорив» у Курській області використає Північне угруповання військ, яке розгорнуто вздовж кордону.

Третій варіант – командування перекидає у прикордонний регіон оперативні резерви, накопичені для літнього наступу, чи забирає боєздатні підрозділи з інших напрямів фронту.

Четвертий сценарій – військове керівництво РФ спробує зберегти сили загарбників, які вже знаходяться в області, посиливши їх ударними підрозділами та додатковою авіацією.

Раніше в ISW оцінили реакцію російської влади на події у Курській області.

Exit mobile version