В ISW перерахували загрози для РФ та режиму Путіна, які створило вторгнення в Курську область

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що українські сили просуваються в Курській області, незважаючи на заяви росіян щодо стабілізації ситуації. Аналітики перерахували загрози для РФ та режиму Путіна, які створило вторгнення до регіону.

Курська область

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що українські сили просунулися в Курській області, незважаючи на заяви російських джерел про «стабілізацію» ситуації, повідомляє «НБН».

Американські експерти пишуть, що до вторгнення в регіон Кремль сприймав його як «сплячий фронт», накопичуючи там ресурси для ведення бойових дій в Україні. Тепер російському керівництву доведеться переглянути своє ставлення та перерозподілити живу силу і матеріальні засоби для захисту державного кордону.

В ISW вважають, що, ймовірно, командування ЗС РФ ухвалить рішення щодо витрати більшої кількості ресурсів у прикордонних областях для запобігання діям ЗСУ, жертвуючи ефективністю операцій загарбників в Україні.

Російський диктатор Володимир Путін не оцінював попередні транскордонні операції на території країни-агресора як загрозу РФ. Проте нинішній «прорив» у Курській області потребує відповіді та створює загрози для путінського режиму та проведення так званої «СВО».

Нагадаємо, ЗМІ з’ясували, скільки особового складу Сил оборони України задіяли для наступу у Курській області.

Exit mobile version