Аналітики ISW заявили про нарощування виробництва зброї і техніки у Росії

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що країна-агресор із початку вторгнення в Україну наростила темпи випуску зброї і техніки. Крім того, окупанти забезпечені і снарядами завдяки допомозі Північної Кореї.

Виробництво танків у РФ

Фото – tass.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що з початку повномасштабної війни росіяни суттєво збільшили можливості свого ВПК. Окрім того, будь-яке виснаження збройового арсеналу в РФ не вплине на потенціал окупаційних військ Путіна.

Американські експерти звернули увагу на дослідження Кільського інституту світової економіки у ФРН, інформує «НБН».

У звіті сказано, що між останнім кварталом 2022 року та другим кварталом 2024 року країна-агресор збільшила випуск танків на 215%, бронемашин на 141%, артилерії на 149%, систем ППО ближнього радіусу дії на 200%, середнього та далекого на 100%, а також снарядів Lancet на 475%.

Німецький інститут прогнозує зниження темпів виготовлення техніки в РФ із 2026 року, оскільки окупанти вичерпають запаси зброї радянського випуску. Однак у найближчі роки росіяни можуть відкрити нові виробничі лінії.

Експерти додали, що військова допомога Москві із КНДР забезпечила «другій армії світу» суттєвий надлишок артилерійських снарядів. Окрім того, підприємства країни-агресора виготовляють щодня 10 000 боєприпасів.

Раніше в ISW оцінили загрозу застосування ядерної зброї Москвою у війні.

Exit mobile version