Жданов пояснив, чому оккупанти регулярно тероризують Київ «Шахедами»

Майже щоночі російські загарбники випускають по Києву дрони-камікадзе «Шахед». Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому окупанти регулярно тероризують українську столицю ударними безпілотниками.

Олег Жданов

Фото – svoboda.org

Жданов у коментарі ТСН.ua прокоментував дронові атаки РФ на Київ. Експерт відповів на питання, чому БПЛА не вдається збити дорогою до столиці, інформує «НБН».

Він зазначив, що чим менше безпілотників загарбники випускають, тим складніше їх збивати. Це пов’язано з тим, що кожен дрон програмується окремо, рухається за власним маршрутом, на малих висотах і намагається ховатися у складках місцевості. Виявити БПЛА набагато простіше, коли вони підходять до цілі, тобто до міста.

Деякі дрони одразу летять до цілі, деякі намотують кола, тому безпілотникам іноді вдається прорватися в Київ і їх доводиться збивати у межах міста.

Жданов пояснив, що ЗС РФ регулярно атакують столицю «Шахедами», оскільки вона є центром прийняття рішень. На території міста є безліч об’єктів, які цікавлять росіян, зокрема, нещодавно уламки одного дрону впали біля будівлі Верховної Ради.

Експерт додав, що також такими ударами ворог намагається максимально дратувати суспільство, щоб схилити його до переговорів.

Раніше у Силах оборони назвали три головні цілі авіаційних атак РФ на Харків.

Exit mobile version