Майор запасу НГУ оцінив, чи досягли Сили оборони цілей наступу в Курській області

Ветеран російсько-української війни, майор запасу Нацгвардії Олексій Гетьман назвав мету наступу українських сил у Курській області. Також військовий експерт оцінив ситуацію у прикордонному регіоні РФ.

Курська область

Фото – 46tv.ru

Гетьман в ефірі телеканалу «Еспресо» висловився щодо наступу українських військ у Курській області. За його словами, операція у прикордонному регіоні країни-агресора була спрямована на те, щоб відтягнути сили «другої армії світу», інформує «НБН».

Ветеран російсько-української війни звернув увагу на те, що політичне керівництво України та командування ЗСУ, говорячи про атаки Сил оборони на території Росії, використовує слово «рейд». Такі наступальні дії, як пояснив майор запасу НГУ, означають, що бійці заходять у тил ворога і потім залишають територію, тобто не затримуються там надовго.

Військовий експерт зазначив, що є багато складових операції у прикордонному регіоні РФ, і, на його думку, можна вважати, що всі вони були успішними. Гетьман додав, що ЗСУ не «упиратимуться рогом» і покинуть область, якщо ворог там зосередить велику кількість особового складу й техніки.

Нагадаємо, у Міноборони США висловилися щодо контратак військ РФ у Курській області.

Exit mobile version