Окупанти встановлюють на «Шахеди» Starlink, що робить дрони більш небезпечними – Defense Express

У Defense Express повідомили, що загарбники встановлюють на дрони-камікадзе «Шахед» супутниковий зв'язок Starlink, що робить ударні безпілотники ще небезпечнішими.

БПЛА "Шахед"

Фото – defence-ua.com

Портал Defense Express заявив, що під час дронової атаки в ніч на 26 вересня сили ППО знищили «Шахед», оснащений супутниковим зв’язком Starlink, показавши відповідне фото.

Кадри демонструють супутникову антену із серійними номерами, що дозволить дослідити канали постачання терміналу, інформує «НБН».

Фото – defence-ua.com
Фото – defence-ua.com

Аналітики нагадали, що раніше РФ експериментувала з 4G-модемами з українськими SIM-картками, тому встановлення супутникового зв’язку на БПЛА було питанням часу. Starlink допоможе загарбникам мати дуже широкий і потужний канал зворотного зв’язку з безпілотником, передавати дані з «Шахеда» та змінювати його польотне завдання з будь-якої відстані.

Тобто цей дрон стає барражуючим боєприпасом з дальністю польоту до 2000 кілометрів, який зможе уражати навіть цілі, що рухаються. Також ворог зможе використовувати оснащений Starlink безпілотник як розвідувальний БПЛА за рахунок додаткової камери.

Як повідомлялося, у 3-й ОШБр розповіли про ноу-хау росіян для обходу систем РЕБ Сил оборони.

Exit mobile version