У Силах оборони розповіли подробиці виходу 72-ї бригади із Вугледару

Командир підрозділу ударних безпілотників 72-ї ОМБр Ігор Луценко розповів подробиці виходу бригади із Вугледару Донецької області.

Вугледар

Фото – PAP/OLEG PETRASYUK

Військовослужбовець на своїй Facebook-сторінці розповів, як бійці 72-ї окремої механізованої бригади виходили з Вугледару на Донеччині. За його словами, не всім їм вистачило сил покинути місто, інформує «НБН».

Луценко написав, що бригада виходила з населеного пункту важко та криваво, з великими втратами особового складу та техніки. Перед цим загарбники вже встигли з’явитися біля поваленої вежі ЛЕП на дорозі від села Богоявленка, крім того окупанти навіть облаштували вогневі позиції в гаражах за цвинтарем.

Командир підрозділу ударних БПЛА зазначив, що захисники були виснажені напередодні виходу із Вугледару, на деяких позиціях залишалися смертники, які прикривали відхід інших воїнів.

Військовий назвав 72-у ОМБр звіром, вигнаним із його лігва, який ризикує остаточно загинути у голих посадках під артилерійськими обстрілами і ударами FPV-дронів ворога. Він зазначив, що горизонт радіоуправління у путінської армії з міських висоток простягається тепер на кілометрів 15, чи не до самого Курахово.

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що ЗС РФ захопили Вугледар. В оперативно-стратегічному угрупуванні військ «Хортиця» пояснили вихід українських сил із міста.

Exit mobile version