7 жовтня: яке сьогодні церковне свято та кого вітати з днем ​​ангела

«НБН» розповідає, яке свято в церковному календарі 7 жовтня, і хто сьогодні святкує день ангела.

Церковні свята

Фото – John Andrew Nolia Blazo / pexels.com

У понеділок, 7 жовтня, православні українці вшановують пам’ять святих мучеників Сергія та Вакха, які жили у III-IV століттях, за часів імператора Максиміана. Римський правитель активно боровся проти християн, повідомляє «НБН» з посиланням на видання «РБК-Україна».

Римські воїни Сергій та Вакх відмовилися приносити жертву язичницьким богам, тому їх заарештували та катували. Незважаючи на жорстокі випробування, вони залишилися вірними Богу. За переказами обох за віру стратили мечем. Православна церква канонізувала мучеників, які є прикладом стійкості під час переслідувань.

У це церковне свято заборонено носити старий одяг, приймати подарунки від чужих людей, сваритися, пліткувати та скаржитися на своє життя. Також цей день вважається невдалим для заручин та весілля, оскільки сімейне життя може бути нещасливим.

Також сьогодні святкують день ангела Сергій, Марк, Микола, Йосип, Леонтій та Дем’ян. Не забудьте привітати їх з іменинами, побажавши здоров’я, успіхів у всіх справах, досягнення нових вершин, кохання та щастя.

Як повідомлялося, в Офісі Генерального прокурора заявили, що на світовому «чорному ринку» почали з’являтися українські реліквії, вкрадені російськими окупантами.

Exit mobile version