День ангела Олександра, Пилипа, Зінаїди та інших: головні заборони та традиції 11 жовтня

Розповідаємо, хто сьогодні святкує іменини, кого зі святих вшановують українці, а також чому сьогодні варто вирішувати сімейні проблеми та утриматися від виходу з дому.

Ангел

Фото – Pixabay

11 жовтня день ангела святкують Зінаїда, Іларіон, Макар, Лев, Філіп та Олександр, не забудьте привітати їх із іменинами, інформує «НБН» із посиланням на ТСН.ua.

Також сьогодні православні українці за новим церковним календарем вшановують пам’ять апостола Пилипа. Один із дванадцяти учнів Ісуса Христа після воскресіння Месії почав активно проповідувати Євангеліє, звертати людей до віри та творити чудеса. Святий загинув мученицькою смертю.

Наші пращури вірили, що 11 жовтня краще не виходити з дому, тому що це може бути небезпечно, не приступати до нових справ і уникати ризикованих дій. Окрім того, сьогодні не рекомендується вживати будь-які ягоди, оскільки це може призвести до неприємностей.

У той же час цей день є сприятливим для вирішення сімейних проблем. Також, щоб у сім’ї була гармонія та добробут, важливо подати милостиню.

Нагадаємо, ми розповідали, хто святкує іменини 10 жовтня і чому цього дня не варто носити прикраси.

Exit mobile version