Соцопитування КМІС показало, як змінився рівень довіри українців до Зеленського

Соціологи Київського міжнародного інституту соціології провели нове дослідження, з'ясувавши, як змінився рейтинг довіри українців до президента у вересні.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Незважаючи на пов’язані з війною виклики в Україні, невизначене майбутнє та невдалі дії влади по всіх регіонах зберігається досить висока довіра до гаранта, інформує «НБН».

Результати проведеного з 20 вересня по 3 жовтня соцопитування КМІС показали, що минулого місяця зросла кількість українців, які не довіряють Зеленському, таких респондентів 37% порівняно з попередніми даними за травень – 36%. У той же час, показник довіри з кінця весни залишився незмінним – 59%.

Найбільше опитаних, які довіряють главі держави в Центрі України – 62%, трохи нижчі показники на Півдні – 59% та на Заході – 58%, найнижчий показник на Сході країни – 51%.

Водночас на Сході України заявили про недовіру президентові 45% респондентів, на Півдні та Заході однаковий показник – 38% українців та у Центрі 35% опитаних.

Раніше соціологи КМІС розповіли, скільки українців вірять у підтримку західних союзників та настання справедливого миру в їхній країні.

Exit mobile version