18 військових із Північної Кореї дезертирували з позицій на кордоні Брянської та Курської областей – ЗМІ

ЗМІ повідомили, що 18 північнокорейських військових самовільно залишили свої позиції на кордоні Брянської та Курської областей, російські окупанти розшукують втікачів.

Військові КНДР

Фото – kcna.kp

Джерела в українській розвідці розповіли, що 18 північнокорейських бійців дезертирували зі своїх позицій на кордоні Брянської та Курської областей. Інцидент у лавах окупаційної армії стався за 7 кілометрів від кордону України.

Про це інформує «НБН» із посиланням на «Суспільне».

Співрозмовник журналістів зазначив, що мотиви військовослужбовців із КНДР, які самовільно залишили свої позиції, не встановлені. Водночас російські загарбники розпочали пошуки втікачів та намагаються приховати цей інцидент від вищого командування армії Путіна.

Раніше видання повідомило, що росіяни на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗС РФ формують «особливий бурятський батальйон», орієнтована кількість особового складу якого налічує до 3000 бійців.

Збройне формування укомплектоване громадянами Північної Кореї. Наразі командування окупаційної армії займається забезпеченням нового підрозділу зброєю та боєприпасами. Військове керівництво РФ може використати військових КНДР для виконання бойових завдань поблизу Курська та Суджі.

Водночас, американське видання The Washington Post повідомило, що росіяни можуть кинути північнокорейських солдатів на фронт в Україні.

Exit mobile version