Сирський відреагував на заяву Путіна щодо оточення захисників у Курській області

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що 2000 бійців ЗСУ потрапили в оточення в Курській області, головнокомандувач армії України Олександр Сирський відповів на це.

Олександр Сирський

Фото – mil.gov.ua

Глава Кремля на пресконференції на саміті БРІКС у Казані 24 жовтня повідомив, що окупаційні війська у прикордонному регіоні РФ нібито оточили та заблокували близько 2000 захисників і розпочали ліквідацію українських військових.

За словами диктатора, Сили оборони в Курській області втратили понад 26 000 бійців, інформує «НБН».

На висловлювання російського лідера відреагував головком ЗСУ. Сирський у своєму Telegram-каналі написав, що заяви Путіна – відверта дезінформація. Воєначальник зазначив, що захисники у прикордонному регіоні РФ продовжують активні дії та третій місяць знищують бойовий потенціал армії країни-агресора.

Генерал повідомив, що з 8 серпня по сьогодні російські окупаційні сили в Курській області втратили 6 662 загарбники загиблими, 10 446 пораненими. Крім того, на цій ділянці фронту ЗСУ взяли в полон 711 «визволителів».

Також у прикордонні армія Путіна втратила 45 танків, 256 ББМ, 5 РСЗВ, 99 артилерійських установок та 565 одиниць автомобільної техніки.

Нагадаємо, про операцію ЗСУ у прикордонному регіоні Росії висловився колишній головком армії України Валерій Залужний.

Exit mobile version