Говядина – типовий суржик: правильні назви видів м’яса та синоніми до слова «сало» українською мовою

Розповідаємо вам, як правильно називаються види м'яса українською мовою, а також перераховуємо цікаві аналоги слова «сало».

Види м’яса та сало

Фото – pexels.com/Nicolas Postiglioni

Українці, які працюють над чистотою свого мовлення, повинні знати, як правильно називаються види м’яса. Дуже часто багато хто не знає, як перекласти слово «говядина», інформує видання «НБН».

В українській мові м’ясо рогатої худоби (корів, биків) називається «яловичина» або «воловина», м’ясо нетеля або теляти – «телятина», м’ясо барана чи вівці – «баранина», «ягнятина», а м’ясо кози – «козина».

Пташине м’ясо правильно називати так: куряче м’ясо – «курятина», м’ясо індички – «індичатина», а м’ясо качки – «качатина».

Також в українській мові є цікаві синоніми до українського слова «сало»: смалець, шпик, солонина, лій, лік, сить, тук і товщ. Варто запам’ятати кілька цих цікавих аналогів, щоб уникати одноманітності у своєму мовленні та підвищити його виразність.

Зазначимо, що словом «солонина» також можна називати засолене про запас м’ясо.

Раніше ми розповідали, як правильно хвалити та захоплюватися розумовими здібностями українською мовою, не використовуючи російське слово «умнічка».

Exit mobile version