Колонізація Марса: вчені з’ясували, як політ на Червону планету вплине на організм людини

Експерти з космічної медицини з Австралійського національного університету з'ясували, як політ на Марс змінить організм людини.

Політ на Марс

Політ на Марс. Фото – naked-science.ru

Австралійські вчені розробили математичну модель, щоб виявити труднощі, з якими зіткнеться організм людини при польоті на Червону планету, інформує «НБН» з посиланням на Рixelinform.

Алгоритм дозволив фахівцям прорахувати головні зміни серцево-судинної системи під час польоту в космосі протягом 6-7 місяців. Дослідження показало, що найбільше здоровому людському організму шкодить тривале перебування в умовах мікрогравітації.

За півроку серцева система і структура судин можуть суттєво перебудуватися під умови штучного тяжіння, оскільки у такому середовищі кров не притягується до кінцівок, як при гравітації на Землі. Серце астронавта починає працювати повільніше, оскільки йому не потрібно перекачувати стільки крові, як це відбувається у звичних умовах.

В результаті людський мозок починає думати, що в тілі накопичилося безліч води, оскільки рідина затримується у верхній частині тулуба, і включає захисні механізми, через які настає зневоднення, про що астронавт може навіть не здогадуватися.

Нагадаємо, що канадські вчені знайшли спосіб, як долетіти до Марса всього за 45 днів. Фахівці розробили проект найпотужнішої лазерної установки, яка дозволить розігнати космічний корабель до швидкості 16 000 кілометрів на годину.

Exit mobile version