Про те, що з квітня минулого по початок травня поточного року, сумарне зростання цін, або попросту інфляція, становило 21,7 відсотка, і найбільше у вартості зріс десяток курячих яєць — на 129,3 відсотка, але і це ще не все, пише «НБН», посилаючись на офіційні дані Державної служби статистики України.
Зокрема, відповідно до моніторингу Держстату, інші продукти харчування подорожчали не так сильно, в середньому, на 20 відсотків:
- на рибу та продукцію з неї, зростання становило 28,8 відсотка;
- на овочі — 27,9 відсотка;
- на фрукти — 24,4 відсотка;
- м’ясо/м’ясопродукцію — 22,5 відсотка;
- цукор-пісок — 20,5 відсотка.
Крім того, кілька груп продуктів харчування подорожчало за вказаний період, у середньому, не менше, ніж на 11 відсотків, і це:
- вершкове масло — 15,9 відсотка;
- різновиди сирів — 15,1 відсотка;
- хліб — 14,6 відсотка;
- хлібопродукція — 12,7 відсотка;
- молоко — 12,2 відсотка;
- макаронні вироби — 11,1 відсотка.
Раніше ми писали, що в Україні за останній тиждень значно впали ціни на капусту нового врожаю.