Мобілізація в Україні: Зеленський підписав закони, що спрощують проходження військово-лікарської комісії

Передбачається, що схвалення поправок до чинного законодавства дасть змогу зменшити кількість черг і прибере зайву бюрократію під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Комісія у військкоматі.

Фото - censor.net

Про те, що Президентом України Володимиром Зеленським було підписано проєкти законів, які стосуються розширення переліку комунальних і держустанов сфери охорони здоров’я, при яких можна відкрити ВЛК, і це розширює можливості для вдосконалення процесу для удосконалення процесу оформлення документів і лікування військовослужбовців у період дії режиму воєнного стану, пише «НБН», посилаючись на законопроєкти №9154 і №9158, опубліковані на офіційній сторінці Верховної Ради України.

Відповідно до першого законопроєкту під номером 9154, військово-лікарським комісіям дозволили відкриватися не тільки при ТЦК і СП або установах охорони здоров’я Міноборони/СБУ/інших військових структур. Тепер допускається їх створення на базі закладів охорони здоров’я МВС/Держприкордонслужби/Служби зовнішньої розвідки/інших державних і комунальних установ сфери охорони здоров’я.

Згідно з другим законопроєктом під номером 9158, передбачається полегшити для військовослужбовців процедури з отримання довідок, що стосуються обставин отримання поранень/контузій/травм, одночасно удосконаливши механізм з оформлення та перенаправлення медичної документації між військовими частинами та закладами сфери охорони здоров’я.

Раніше ми писали про те, куди можуть відправити служити обмежено придатних військовозобов’язаних в Україні.

Exit mobile version