ЗМІ дізналися про непублічне посилення Пентагоном військової підтримки Ізраїлю

Не так давно з’являлася інформація — до кінця минулого місяця, Ізраїль вже отримав 36 000 снарядів до 30-міліметрових гармат, 1 800 боєкомплектів до установок M141 (для знищення бункерів) і 3 500 тепловізорів, і зараз стало відомо, що Вашингтон у закритому режимі посилив підтримку Єрусалиму.

Пентагон.

Фото - reuters.com

Про те, що Міноборони США неофіційно збільшило обсяги поставок військової допомоги Ізраїлю через триваючий конфлікт із бойовиками ХАМАСу, пише «НБН», посилаючись на матеріал Bloomberg.

Як стало відомо, йдеться про відправку більшої кількості ракет із лазерним наведенням для вертольотів Apache, а також про 155-міліметрові снаряди, тепловізори, боєприпаси для пробиття бункерів, а також про нові ББМ (бойові броньовані машини). Зокрема, все це озброєння або вже надано, або ж Міноборони США відкриє до нього доступ Ізраїлю з європейських та американських складів.

Утім, у Пентагоні відмовилися коментувати деталі постачання зброї до Ізраїлю, заявивши, що буде використано «кілька напрямків — від власних запасів до промислових каналів США» з метою забезпечення Ізраїлю «засобами для захисту» від угруповання ХАМАС.

Раніше ми писали про те, що Блінкен відкинув заклики про негайне припинення вогню в Газі та підкреслив право Ізраїлю на самооборону.

Exit mobile version