Федоров пояснив, чому МАГАТЕ не в змозі контролювати ситуацію на ЗАЕС

З березня 2022 року ЗАЕС, що є найбільшою в Європі, захоплена «визволителями», які розміщують на території об’єкта військову техніку та боєприпаси, а також облаштували вогневі точки.

Інспектор МАГАТЕ на ЗАЕС.

Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН» з посиланням на матеріал «Голосу Америки», голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров пояснив, що присутня на ЗАЕС група спостерігачів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) просто не здатна контролювати обстановку на цьому ядерному об’єкті.

За словами Федорова, поточна ситуація на Запорізькій АЕС не зазнала надто радикальних змін, і залишається в стабільно-критичних рамках. При цьому, інспектори МАГАТЕ, оскільки є «цивілізованими людьми», а не загарбниками, можуть лише спостерігати/моніторити, а не контролювати все, що відбувається на цьому важливому ядерному об’єкті.

Очільник Запорізької ОВА наголосив — необхідно заздалегідь підготуватися до найгіршого розвитку подій, оскільки російсько-окупаційні війська можуть усвідомлено здійснити на Запорізькій атомній електростанції будь-що, будь-які провокаційні дії.

Раніше наш інформаційний портал писав про те, що у Буданова повідомляли про підрив автомобіля «начальника охорони» ЗАЕС в Енергодарі.

Exit mobile version