Набула чинності заборона на в’їзд росіян з туристичними шенгенськими візами до країн Балтії та Польщі

З 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд, яку Литва, Латвія, Естонія та Польща запровадили для громадян Росії з туристичними шенгенськими візами.

заборона на в'їзд росіян

Набула чинності заборона на в'їзд росіян. Фото - forbes.ru

Як повідомляє “НБН“, про те, що країни Балтії та Польща домовилися заборонити в’їзд російським туристам, було оголошено на початку вересня.

Обмеження не стосуються членів сімей громадян країн Балтії та Польщі, власників видів на проживання у цих країнах, водіїв міжнародного транспорту, дипломатів, тих, хто їде транзитом до Калінінградської області, та тих, хто в’їжджає до країн Балтії та Польщі з гуманітарних причин (Латвія та Естонія опублікувала докладні інструкції про те, для кого будуть зроблені винятки).

Крім того, обмеження діють лише для зовнішнього кордону ЄС. Це означає, що з інших країн Шенгенської зони в’їхати в Литву, Латвію, Естонію чи Польщу можна буде.

Вводячи заборону на в’їзд російських туристів, країни Балтії і Польща заявили, що люди, які в’їжджають з Росії, можуть становити загрозу для національної безпеки, оскільки «три чверті громадян Росії підтримують російську військову агресію в Україні». Вони також назвали «неприйнятним» вільне переміщення росіян територією ЄС, тоді як українців «намагаються і вбивають».

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія виступили за повну заборону в’їзду до ЄС для російських туристів, але це рішення не підтримали всі країни блоку. Натомість Євросоюз призупинив угоду з Росією про спрощену видачу віз.

Шенгенська угода гарантує вільне переміщення по всій території держав, що входять до неї. При цьому, питання в’їзду через зовнішні кордони ЄС кожна країна контролює самостійно.

Фінляндія, яка також межує із Росією, не приєдналася до заборони на в’їзд для російських туристів. При цьому фінська влада в 10 разів скоротила кількість шенгенських віз, що видаються росіянам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Шольц пояснив, навіщо потрібно продовжувати видавати росіянам візи

Exit mobile version