• Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Среда, 17 сентября, 2025
  • Login
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Національний Банк Новин
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
  • Редакция
  • Реклама
  • Контакты
  • О портале
  • Редакционная политика
Главная Відпочинок

Ячмінь, кукурудза, жито: національні особливості віскі

Технологія виготовлення віскі передбачає виконання кількох важливих операцій, включно з дистиляцією вихідної рідини. До її складу входять злаки, причому далеко не будь-які. Саме від їхнього складу і пропорцій використання багато в чому залежать смако-ароматичні характеристики готового продукту. Розглянемо, які зернові використовуються для перегонки.

Юрий Пушкин   Юрий Пушкин
23/11/2023
in Відпочинок
11 0
0
Ячмень, кукуруза, рожь: национальные особенности виски

Фото - winetime.com.ua

35
ПРОСМОТРОВ

Ячмінь

Вважається, що це найдавніший злак, окультурений людиною. І хоча посіви ячменю не настільки поширені, як пшениці або жита, цю культуру вирощують практично скрізь. А на території Шотландії, батьківщини віскі, злак особливо популярний. Тож не дивно, що й попередник віскі, ель, і сам скотч тут виготовляють переважно з ячменю.

Що стосується скотчів, то вони можуть бути односолодовими (виготовленими з одного сорту ячменю, вирощеного в одному місці, приклад — скотч Singleton) або ж блендованими/купажованими (змішування кількох різних сортів ячменю або додавання інших злаків, наприклад, віскі Баллантайнс).

Кукурудза

Ця зернова культура є переважною в США, тому місцеві сорти віскі виготовляють із кукурудзи. І якщо до складу вихідної сировини входить щонайменше 51% цього злаку, такий напій називається бурбоном. У нього характерний смак попкорну з ванільними відтінками, і що більша витримка, то виразніше він відчувається.

Невитриманий білий бурбон може бути виготовлений повністю з кукурудзи, але у витриманих марок частка цього злаку зазвичай не перевищує 80%.

Жито

Цей злак був окультурений порівняно недавно (приблизно за 1600 років до н. е.), але швидко поширився в усьому світі. Його активно вирощують і в Північній Америці, а віскі із жита виготовляють переважно в Канаді та в менших кількостях — у США. Як і у випадку з бурбоном, у справжньому житньому віскі кількість жита має бути понад 50%.

На смак він не такий солодкий, як бурбон, і з пряними нотками, що вносять добавки (мускатний горіх, ваніль, кориця).

Пшениця

Хоча це найпоширеніший у світі злак, з якого виготовляють чимало різних спиртних напоїв, суто пшеничних сортів віскі практично не буває. Ба більше, у переважній більшості випадків вміст пшениці не перевищує 51%. Проте його включають до складу сировини для перегонки багато виробників. Пшениця прекрасно поєднується з іншими злаками, зокрема ячменем, житом і кукурудзою. Тому напій із цим злаком виробляють і в Старому, і в Новому Світі. Пшеничний скотч або бурбон має характерний смак свіжоспеченого хліба.

Інші варіанти

Є і більш незвичайні варіанти:

  1. В Японії основною злаковою культурою вважається рис, тому тут виробляють рисовий віскі.
  2. Чиказька компанія Koval виготовляє алкоголь, використовуючи просо й овес.
  3. Бренд Corsair експериментує практично з усіма злаковими культурами.

Але всі ці сорти віскі вважаються екзотичними, здебільшого виробники використовують один із 4 основних злаків або їхню комбінацію. Більшість типів представлено в каталозі маркету Маудау. Тут можна вибрати і регіон виготовлення, і міцність, і витримку, й інші важливі для вас характеристики.

Поделиться3Tweet2ПоделитьсяОтправить
Винищувач F-16
Важливе

У Польщі приватний будинок отримав пошкодження через влучання ракети з F-16 під час атаки дронів – ЗМІ

16/09/2025
Композитне підвіконня
Технології

Композитні підвіконня: що це та їх переваги

16/09/2025
Андрій Данилко
Культура

Іво Бобул розкрив, чому Андрій Данилко не відмовляється від російськомовного репертуару

16/09/2025

Добавить комментарий Отменить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Национальный Банк Новостей

  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти

2011-2023. Національний Банк Новин. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "НБН". Для інтернет-видань обов'язкове пряме, активне, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на nbnews.com.ua. Посилання має бути розміщене незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Редакція: Україна, 03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8

Welcome Back!

Login to your account belowLogin to your account below

Forgotten Password?Forgotten Password?

Retrieve your passwordRetrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.Please enter your username or email address to reset your password.

Log InLog In

Add New PlaylistAdd New Playlist

  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result

Go to mobile version