Туристам краще не виходити з готелів: названо найнебезпечніші міста світу для мандрівників

Дуже часто вибираючи місце для відпочинку багато хто не замислюється про рівень злочинності в тому чи іншому місті. Не завжди місцева влада може гарантувати безпеку мандрівникам, в окремих випадках навіть закликає їх не виходити з готелів. Є три напрямки, де краще не залишати курортну зону.

Ріо-де-Жанейро

Фото – pixabay.com

Одним з найяскравіших і найпривабливіших міст для туристів є Ріо-де-Жанейро в Бразилії. Його хотіли б відвідати багато мандрівників, які мріють про захід сонця на березі океану, шикарні пляжі і танці до світанку. Однак не багато з них знають про загрозу насильницьких злочинів та шахрайство.

У рейтингу сербського сервісу Numbeo, який оцінює потенційні ризики для відпочивальників, «дивовижне місто» отримало 90,39 балів злочинності, інформує «НБН».

Популярною туристичною точкою є столиця та найбільше місто Ямайки Кінгстон, де шумить Карибське море та звучить музика реггі. При цьому тут через високий рівень бідності мандрівники можуть постраждати від збройного пограбування, наркоторгівлі, вторгнення у житло та викрадення автомобіля.

Щоби на відпочивальників не нападали з метою наживи, краще не виходити за межі готельного комплексу. У рейтингу Numbeo Кінгстон отримав 78,82 бали злочинності.

Мандрівників з усього світу приваблює «нічна столиця» Мексики Акапулько. Для одного з найвідоміших курортів та міст з багатою історією напади, крадіжки, палаючі авто та зіткнення наркоторговців з поліцією є нормою.

Відпочивальникам не радять далеко йти з туристичних зон і їздити вглиб міста. У рейтингу Numbeo «перлина Тихого океану» здобула 76,97 балів злочинності.

Раніше екс-агентка ФБР та ЦРУ розповіла, на якому поверсі готелю потрібно обирати номер, щоб не постраждати від злодіїв.

Exit mobile version