Авіаперельоти мають певний несприятливий вплив на організм. Зокрема, зміна тиску та рівня кисню в літаках може перешкоджати перетравленню їжі. З цієї причини може виникнути відчуття здуття живота, газів чи нудоти.
Експерт із подорожей розповів туристам про шість продуктів, які не можна вживати перед авіаперельотом і під час нього, інформує «НБН» із посиланням на британське видання Daily Express.
За його словами, проблеми із травленням можуть викликати смажені продукти через вміст у них жиру та олії, які можуть затримувати рідину, викликати печію, набряки та здуття живота. Також не їжте гостру їжу – вона подразнює слизову оболонку шлунка, що підвищує ризик кислотного рефлюксу.
Причиною важкості та дискомфорту у шлунку може стати червоне м’ясо та страви з його додаванням. Краще вибрати курку чи рибу.
На час перельоту відмовтеся від напоїв з кофеїном та алкоголю, оскільки переліт зневоднює організм, а діуретики лише посилять втрату рідини, що може призвести до головного болю, нудоти, відчуття втоми і безсоння.
Не найкращий вибір на час польоту – вживання газованки, такі напої можуть сприяти появі печії.
Також експерт радить відмовитися від продуктів із високим вмістом клітковини, вони можуть стати причиною утворення газів та надмірного здуття живота через зміну тиску повітря на великій висоті.
Раніше дерматолог пояснила, чому не варто доглядати за шкірою обличчя прямо під час авіаперельоту.