Кип’ятіння радіоактивного молока, динозаври та Сонячна система: соцопитування показало відсутність елементарних знань у росіян

Всеросійський центр вивчення громадської думки провів дослідження наукових помилок жителів РФ. З'ясувалося, що частина російських громадян помиляється у найпростіших питаннях.

Росіяни

Росіяни. Фото – gettyimages.com

Соціологи розповіли, що третина опитаних переконана, що Сонце обертається навколо нашої планети, при цьому правильно відповів 61% респондентів. Що цікаво, у 2007 році своє невігластво у цьому питанні показали 28% росіян, за 15 років показник зріс на 7%, інформує «НБН» із посиланням на опитування ВЦВГД.

Також респондентів розпитували щодо правильності твердження про безпеку радіоактивного молока після кип’ятіння – у це вірять 7% росіян.

Соцопитування показало, що кожен п’ятий житель РФ (21%) вірить у те, що первісні люди могли ходити поруч із динозаврами. 44% учасників дослідження вірять у те, що ГМО може спричинити онкологію.

За результатами опитування фахівці поділили громадян на три категорії з різним рівнем наукової грамотності: високий – 35%, середній – 44%, низький – 21%.

Що цікаво, більш освіченими виявилися молодь та користувачі інтернету, а в групі з невисокою освіченістю виявилися росіяни, які регулярно дивляться телевізор.

Раніше у Росії провели соцопитування щодо підтримки «спецоперації» Кремля в Україні. Дослідження показало суттєвий спад мілітаристського настрою у суспільстві країни-агресора.

Exit mobile version