Німеччина може відкласти закриття АЕС через Росію: несподівана заява Шольца

Внаслідок газового шантажу з боку Російської Федерації щодо багатьох країн, у тому числі й Європи, уряди змушені шукати альтернативу, щоб сфера енергетики не постраждала.

Олаф Шольц

Шольц про війну в Україні. Фото - dw.com

Як інформує «НБН» із посиланням на «Ліга.нет», німецький канцлер Олаф Шольц зробив заяву про те, що цілком можливо, країні доведеться відкласти заплановане на кінець поточного року закриття трьох останніх німецьких атомних електростанцій.

Дослівно із заяви Шольца, яку він озвучив під час огляду газової турбіни «Північного потоку», яку в Кремлі використали як причину для початку газової війни проти ФРН:

«У цьому може бути сенс. Адже на різних федеральних територіях дуже відрізняється один від одного рівень розвитку поновлюваної енергетики. Наприклад, у Баварії вітряна енергетика розвивається дуже повільно».

Наскільки відомо, ще минулого місяця Олаф Шольц, під час свого виступу в Бундестазі, заявив, що не варто продовжувати термін служби німецьких атомних електростанцій, оскільки це не вплине на енергетичну систему. Але зараз, як бачимо, ситуація дуже змінилася. Тепер ФРН змушена знаходитися у пошуках додаткових джерел енергії, щоб можна було заповнити дефіцит, який виникає через різке зменшення постачання «блакитного палива» з Росії.

Раніше Шольц вже повідомляв, чому наразі Росія не отримала турбіну для прокачування газу через Північний потік.

Exit mobile version