Світ не зможе цього зробити без Путіна: помічник Ердогана зробив заяву про завершення війни в Україні

Помічник турецького лідера Раджепа Ердогана зробив заяву щодо досягнення миру на території Української держави. Більше того, він зазначив, що у бойових діях нібито «зацікавлені» деякі країни.

Президент Турції

Турція може поставляти Україні електроенергію. Фото - korrespondent.net

Як повідомляє «НБН» із посиланням на «РБК-Україна», за словами Фахреттіна Алтуна, миро нібито не в змозі досягти повноцінного завершення війни на території України без Кремля. Вся проблема полягає в тому, що певні країни зацікавлені у продовженні військового конфлікту.

Дослівно із заяви помічника Ердогана – Алтуна:

«Міжнародне співтовариство не може завершити з бойовими діями на території України, якщо ігноруватиме Кремль. Світ та дипломатія мають перемогти у цьому питанні. Ми намагаємося досягти взаємоприйнятного рішення, використовуючи відносини Туреччини з Російською Федерацією та Українською державою».

 За словами помічника президента Туреччини, нібито певні держави «робили спроби підірвати старання Анкари налагодити діалог між Українською державою та Російською Федерацією».

Насамкінець Алтун додав:

«Правда в тому, що наші друзі не хочуть, щоб війна завершилася. Вони проливають крокодилові сльози».

Раніше політичний експерт Андрій Піонтковський оприлюднив свою думку щодо відносин двох президентів – Володимира Путіна та Раджепа Ердогана.

Exit mobile version