У США озвучили величезні втрати РФ на війні в Україні

Оборонне відомство Сполучених Штатів Америки озвучило масштабні втрати, яких зазнала країна-агресор на війні проти Української держави.

Втрати РФ

Втрати РФ в війні з Україною. Фото - korrespondent.net

Як повідомляє «НБН» із посиланням на «Ліга.НЕТ», у Пентагоні заявили, що станом на сьогодні Російська Федерація втратила на території України від сімдесяти до вісімдесяти тисяч військовослужбовців.

При цьому в оприлюдненому повідомленні наголошується, що до таких втрат входять як «двохсоті», так і «трисоті».

 Дослівно із повідомлення, оприлюдненого на брифінгу заступником міністра оборони Сполучених Штатів Америки з політичних питань Коліна Каль:

“Вважаю, з величезною впевненістю можна припустити, що армія Росії, ймовірно, втратила від сімдесяти до вісімдесяти тисяч військовослужбовців. І це лише менше, ніж за півроку війни. Я говорю про вбитих і поранених у боях. Це число може бути більшим, а може трохи менше. Але приблизно так і є”.

Він наголосив, що кількість жертв з боку військ РФ просто «вражає», адже з початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, Путін не зміг досягти жодної мети.

Каль також додав:

«Жодних сумнівів не викликає моральний дух українських воїнів, їхня воля до боротьби. Я вважаю, що вони набагато вищі, ніж у середньому готовність до боротьби російської сторони. Як наслідок, я вважаю, це надає українцям значної переваги».

Згідно з інформацією Генерального штабу Збройних сил України, оприлюдненої восьмого серпня, втрати країни-агресора у війні проти Української держави досягають 42 тисяч і 340 осіб «двохсотими».

Exit mobile version