ЗСУ до кінця року можуть відкинути війська Путіна на позиції 23 лютого: генерал армії США озвучив одну умову

Українські сили здатні відтіснити окупантів на позиції, які вони обіймали до двадцять третього лютого. Причому зробити ЗСУ можуть це до кінця поточного року. Про те, що для цього потрібно, розповів один із американських генералів у відставці Бен Ходжес.

Українські військові на танку

Фото - aif.ru

Як інформує «НБН» з посиланням на інтерв’ю DW колишнього командувача Сполучених Штатів Америки в Європі Бена Ходжеса, якщо держави Заходу постачатимуть Україні зброю в необхідних обсягах, то вже до кінця 2022 року ЗСУ зможуть відкинути загарбників до позицій двадцять третього лютого.

Дослівно із заяви Ходжеса:

«Захисники Української держави були дуже стійкими, новаторськими. Вони дуже винахідливі. Однак їм точно потрібна більш далекобійна та точна артилерія, а також ракети, які змогли б далі стріляти і продовжувати знищувати російську артилерію разом з логістикою, а також завдавати ударів по російським аеродромам. Ось що їм потрібне. Ми дещо їм надали, проте цього недостатньо для того, щоб отримати вирішальний ефект. Ось чому вже приблизно місяць лінія фронту мало змінюється».

За словами американського військового, російські війська досягли своєї кульмінації, і зараз вони нічого не можуть вдіяти більше. Однак, українцям, як додав Ходжес, потрібна можливість для перемоги.

«Тривалість розпочатої Росією війни залежатиме від того, чи зможуть Штати та решту світу зробити те, що обіцяли, чи зможемо ми поставити все озброєння, яке було нами обіцяно. Я вважаю, що до кінця цього року ми зможемо відкинути загарбників до лінії до 23 лютого».

Нагадаємо, раніше в Генштабі ЗСУ озвучили втрати російських окупантів на території України.

Exit mobile version