Розвідка Великобританії розповіла про черговий успіх ЗСУ у Харківській області: війська Путіна були зненацька застигнуті

Розвідка Сполученого Королівства поінформувала про те, що ізоляція російсько-окупаційних сил навколо Ізюму стає дедалі більшою. Крім того, там розповіли, що Росія може втратити раніше захоплений Куп'янськ.

ЗСУ

В ЗСУ розповіли про зміну тактики росіян. Фото - Генштаб

Як повідомляє «НБН» із посиланням на «Європравду», про це йдеться у розвідувальному огляді оборонного відомства Сполученого Королівства.

Зокрема, у Міністерстві оборони Великобританії зазначають, що українські війська розпочали наступальні дії на південній частині Харківської області шостого вересня цього року. Передові частини України просунулися вузьким фронтом до п’ятдесяти кілометрів на землі, які раніше були в окупації.

Дослівно із заяви огляду:

«Війська Російської Федерації, мабуть, були захоплені просто зненацька. Сектор утримується незначними силами, а підрозділи України захопили чи оточили кілька міст».

Крім того, в повідомленні британської розвідки повідомляється, що сили РФ навколо Ізюма, ймовірно, стають все більш ізольованими. Деокупація ж ЗСУ Куп’янська завдасть значного удару по Росії, оскільки це місто розташовується на шляхах постачання лінії фронту на Сході Української держави.

Йдеться також у повідомленні і про те, що оскільки українські операції також продовжуються зараз і в Херсоні, фронт оборони РФ зазнає тиску як на північному, так і південному флангах.

Exit mobile version