У Німеччині знижується готовність допомагати біженцям з України: результати соцопитувань

Російське вторгнення до нашої країни викликало готовність у громадян ФРН допомагати біженцям з України. Проте, як свідчать дослідження, бажання підтримувати українських переселенців у німецькому суспільстві почало знижуватися.

Німеччина

Німеччина. Фото – unsplash.com

Німецьке інформаційне агентство DPA провело соцопитування, які показують, що жителі ФРН не так охоче висловлюють готовність допомагати переселенцям з України, порівняно з першими днями повномасштабного нападу РФ, інформує «НБН» з посиланням на BILD.

Результати досліджень показали, що ще на початку березня кожен четвертий громадянин Німеччини (27%) відчиняв двері свого будинку для українців, які втекли від війни. На сьогодні цей показник знизився до 17%.

Влітку майже кожен другий німець (47%) міг уявити роботу волонтером для українських переселенців, тоді як у березні таких громадян було 58%.

Не так охоче жителі ФРН почали розлучатися із грошима для допомоги біженцям із України. Влітку 58% німців ще були готові фінансово підтримати переселенців, хоча на початку війни таких було 58%.

Нагадаємо, що в липні соціологи з’ясували, скільки громадян Німеччини вважають, що Україна має віддати частину своїх територій Росії та сісти за стіл переговорів із Кремлем заради завершення війни.

Exit mobile version