Британська розвідка прокоментувала відхід військ Путіна з Лиману

У розвідці Великобританії прокоментували відступ російських військ із Лиману. За даними відомства те, що сталося, це не лише оперативна поразка для загарбницьких військ Путіна.

Великобританія

В Британії прокоментували ситуацію в Лимані. Фото - ria.ru

Як інформує «НБН» з посиланням на звіт оборонного відомства Великої Британії в соціальній мережі «Твіттер», відхід військ Російської Федерації з Лимана, що на Донеччині, є не лише оперативною поразкою для окупаційних сил. Це також і політична невдача для окупантів.

У британській розвідці припустили, що Лиман обороняли неукомплектовані підрозділи Західного та Центрального військових округів Росії та контингент добровільно мобілізованих резервістів.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

«Мабуть, сили РФ зазнали величезних втрат, коли відходили єдиною дорогою з міста. Хоча цей шлях і був на той момент під контролем росіян».

Також у повідомленні відомства йдеться:

«Відхід військ Російської Федерації також є значною політичною невдачею, беручи до уваги те, що він розташований у Донецькій області. Це в тому регіоні, який Росія нібито прагнула звільнити, а також який вона намагалася незаконно анексувати».

Також наголошується, що такий висновок спричинив чергову хвилю публічної критики військового керівництва Російської Федерації з боку вищих посадових осіб.

У розвідці Британії також припустили, що подальші втрати території на захоплених російськими військами землях практично, напевно, призведуть до посилення цієї публічної критики, а також посилять тиск на старше командування.

Нагадаємо, раніше ситуацію в Лимані прокоментувало Міністерство оборони України.

Exit mobile version