Відправлять воювати у складі батальйону «Шторм»: Міноборони РФ набирає ув’язнених із «червоних» колоній

Через колосальні втрати армії Путіна в Україні Міністерство оборони Російської Федерації шукає будь-які джерела живої сили для продовження війни. Незважаючи на проведення так званої часткової мобілізації в РФ, відомство почало набирати до лав окупаційних сил ув'язнених.

Російські в'язні

Російські в'язні. Фото – tass.ru

Російське видання «Важливі історії» повідомило, що Міноборони РФ слідом заисправ ПВК «Вагнер» стало вербувати ув’язнених для участі у війні проти України, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що у вересні представники міністерства відвідали ВК №3 «Скопін» у Рязанській області та ВК №4 «Олександрійська» у Ставропольському краї. У цих «червоних» колоніях відбувають покарання переважно екс-працівники силових структур.

Родичі ув’язнених, яким пропонували брати участь у «спецоперації», розповіли журналістам, що представники оборонного відомства набирали людей до батальйону «Шторм», який воює на сході України. Умови для новобранців окупаційної армії такі ж, як і у ПВК «Вагнер» – контракт на шість місяців, зарплата та помилування.

Охочих брати участь у «СВО» з «Олександрійської» колонії у ніч на 11 жовтня вивезли за межі установи, їхня кількість невідома. У ВК «Скопін» захотіли вирушити на війну близько 60 людей. Ув’язнені підписали контракти на проходження військової служби, дали підписку про нерозголошення та написали прохання про помилування.

Зазначимо, що на початку жовтня стало відомо про намір країни-агресора легалізувати відправлення ув’язнених для участі у бойових діях на території України.

Exit mobile version