У Байдена розповіли про відповідь США у разі застосування Росією ядерної зброї в Україні

У Білому домі озвучили інформацію про відповідь Сполучених Штатів Америки на можливе застосування країною-агресором Російською Федерацією ядерної зброї проти Української держави під час бойових дій.

Білий дім

У Байдена мають намір додатково допомогти Україні. Фото - liga.net

Зокрема, як інформує «НБН» з посиланням на Reuters, згідно з заявою помічника Байдена з національної безпеки Джейка Саллівана, відповідь американської сторони у разі застосування Російською Федерацією ядерної зброї на українській території не залежатиме від того, чи ця зброя буде великого масштабу, чи тактичну ядерну зброю.

Так, відповідаючи на запитання журналіста щодо того, чи вважатимуть Штати застосування Кремлем тактичної ядерної зброї чи підрив її в чорноморських водах менш серйозним, ніж аналогічна зброя лише більш глобальних масштабів дії, помічник Байдена Джейк Салліван сказав, що між цією зброєю «небезпечно» проводити відмінності .

Дослівно із заяви Джейка Саллівана:

«Використання Росією ядерної зброї на фронті в Українській державі є саме застосуванням ядерної зброї на полі бою в Україні. Ми не маємо наміру нарізати салямі».

Нагадаємо, раніше Джейк Салліван закликав Китай донести до Росії заборону застосування ядерної зброї на території України.

Exit mobile version