Китай зробив заяву про ракетні удари РФ по критичній інфраструктурі України

У зовнішньополітичному відомстві Китайської Народної Республіки зробили заяву щодо ракетних ударів Російської Федерації по об'єктах критичної інфраструктури України.

МЗС Китаю

Китай дистанціюється від прямої допомоги РФ. Фото - ria.ru

Як інформує «НБН» із посиланням на РБК-Україна, у МЗС Китаю зазначили, що сторонам необхідно «вести діалог і бути стриманими».

Таку заяву озвучив Чжао Ліцзянь, керівник китайського зовнішньополітичного відомства під час брифінгу, коментуючи масові ракетні удари з боку Російської Федерації щодо об’єктів критичної інфраструктури України.

Представник преси акцентував свою увагу на тому, що диктатор з Російської Федерації Володимир Путін називає обстріл критичної інфраструктури України «відповіддю» за атаки на судна Чорноморського флоту РФ. Крім того, журналіст запитав, чи вважають у КНР що обстріл об’єктів цивільної інфраструктури України, є «захистом законних інтересів безпеки Російської Федерації».

Але глава Міністерства закордонних справ Китаю відповів, що в тих обставинах, які ми бачимо сьогодні, важливо всім сторонам зберігати спокій, а також проявляти стриманість.

Ліцзяня зазначив, що «в чинних обставинах усім сторонам потрібно зберігати спокій, а також виявляти стриманість».

Дослівно із заяви глави МЗС Китаю:

«Необхідно, щоб усі дипломатичні зусилля заохочувалися і підтримувалися, оскільки саме вони можуть мирним шляхом вирішити кризову ситуацію, що склалася в Україні, а також потрібно спільно проводити роботу над деескалацією».

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, на що Росія робить ставку у війні з Українською державою.

Exit mobile version