У МЗС Чехії виступили за створення спецтрибуналу над вищим керівництвом РФ через військові злочини

Ні для кого не секрет, що разом із повномасштабним вторгненням військ Росії в Україну в нашій країні почалися військові злочини, які здійснюють російсько-загарбницькі війська. Як наслідок, у світі заговорили про те, що потрібно створити спецтрибунал над вищим керівництвом РФ за ці дії, спрямовані проти українського народу.

Ян Ліпавський

В МЗС Чехії виступають за спецтрибунал над Путіним. Фото - Liga.net

Як інформує «НБН» із посиланням на «Європейську правду», глава зовнішньополітичного відомства Чехії Ян Липавський зробив заяву про те, що він виступає за створення спеціального трибуналу над вищою владою Російської Федерації. Причиною є військові злочини росіян, які були скоєні на території Української держави.

Дослівно із заяви Яна Лівавського:

«Чехія серед тих держав, які виступають за створення спецтрибуналу для суду над вищим політрівництвом Російської Федерації за злочини, скоєні на українській території. За початок війни відповідальність мають нести будь-які політичні лідери країни. Москва розуміє виключно мову сили. Якщо нам потрібна безпека, то маємо діяти правила. Нам потрібно забезпечувати їхнє виконання на міжнародному рівні».

Він наголосив, що не може уявити себе в уряді, який не надавав би підтримки Українській державі.

Раніше влада Чехії закликала створити міжнародний трибунал за військові злочини РФ, здійснені на території Ізюму.

Exit mobile version