В Міноборони США зробили заяву про передачу Іраном Росії балістичних ракет для ударів по Україні

В оборонному відомстві Сполучених Штатів Америки прокоментували інформацію про можливу передачу Іраном Росії балістичних ракет для їх подальшого застосування агресором територією Української держави.

Балістичні ракети

В США прокоментували ситуацію з передачею озброєння. Фото - 5.ua

Зокрема, як пише «НБН» з посиланням на «Укрінформ», спікер Пентагону Патрік Райдер під час прес-конференції заявив, що Сполучені Штати Америки не мають такої інформації.

Дослівно із заяви представника Міністерства оборони США:

«Нині ми не маємо абсолютно жодної інформації, яка б могла підтверджувати те, що вони якось взаємодіють. Ми не можемо підтвердити, що Іран поставив Російській Федерації балістичні ракети для їхнього застосування українською територією».

При цьому генерал США додав, що у Білому домі насправді мають певні занепокоєння через те, що Москва всіляко шукає можливості для того, щоб отримати вказані вище види озброєння. Причиною є вичерпання власного арсеналу ракета.

Також Патрік Райдер додав, що Російська Федерація та Іран ціляться за мирним населенням України, а також докладають значних зусиль, щоб продовжувати розпочату на українській землі війну.

Також спікер Міністерства оборони США додав, що Вашингтон продовжить активно стежити за тим, як розвиваються події.

Нагадаємо, раніше ми вже писали, що Іран почав використовувати залежність Російської Федерації від постачання дронів-камікадзе.

Exit mobile version