У ISW розповіли про розпалювання розколу в Кремлі через втечу окупантів із Херсону: Путіну все важче заспокоїти частину свого електорату

Втеча російських загарбників із Херсона розпалює ідеологічний розкол у Кремлі між його головою Путіним та провоєнізованими діячами. Таким чином підривається довіра прихильників до президента Росії Володимира Путіна.

Шойгу і Путін

Що відбувається в Кремлі через відступ РФ із Херсону? Фото - ria.ru

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW, США).

Згідно з інформацією, озвученою військовими аналітиками, Путіну все важче заспокоїти частину власного електорату через нездатність російських військових досягти своїх максималістських цілей щодо повалення влади в Україні, а також захоплення всієї цієї країни.

Тепер такі пропутинські, націоналістично налаштовані пропагандисти, наприклад, Володимир Соловйов, все частіше починають вимагати від Москви і вищого військового командування повної відданості їх досягненню цілей в Україні. Більше того, Соловйов навіть закликав до проведення повної мобілізації та звільнення некомпетентних чиновників після того, як із Херсона втекли росіяни.

Путіну, як йдеться у повідомленні ISW, потрібно обов’язково, щоб підтримка збереглася. Очевидно, він наказала деяким своїм пропагандистам придушити будь-яку критику виведення військ РФ з Херсона, оскільки багато державних телевізійних новинних програм опускають, або ж применшують наслідки виведення військ.

Дедалі більші сумніви серед крайніх російських націоналістів щодо відданості Володимира Путіна російській ідеології знижують привабливість Володимира Путіна серед російських націоналістів.

Також в ISW вказують на те, що чиновники з Російської Федерації схвалюють примусове вивезення дітей із окупованих територій Української держави до Росії. У тому числі, загарбники зробили заяву щодо запланованого примусового переміщення понад сорок тисяч дітей Херсонської області в РФ.

В той же час самі загарбники визнають, що система догляду за українськими дітьми є неналежною.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що РФ може знову нанести масований ракетний удар по території України.

Exit mobile version