Постачання систем ППО Україні: Столтенберг анонсував ухвалення важливого рішення на саміті НАТО

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг зробив вельми обнадійливу заяву про постачання систем протиповітряної оборони Україні для захисту від ракетного обстрілу з боку агресора Російської Федерації.

Єнс Столтенберг

Столтенберг про війну РФ проти України. Фото - slovoidilo.ua

Як повідомляє «НБН» із посиланням на заяву генсека НАТО, країнам-членам Альянсу під час саміту в Бухаресті потрібно ухвалити рішення про нарощування постачання систем протиповітряної оборони в Україну на тлі постійних атак з боку держави-окупанта Російської Федерації.

Дослівно із заяви Столтенберга:

«За всіма моїми очікуваннями, одним із повідомлень за результатами зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у Бухаресті буде необхідність подальшого нарощування постачання Києву як систем ППО, так і, природно, запчастин, навчання та боєприпасів для різних систем протиповітряної оборони».

За його словами, глава Кремля Володимир Путін намагається використати зиму як зброю проти Української держави. Як наслідок, Північноатлантичному Альянсу «потрібно допомогти українцям захиститись від такого жахливого методу ведення бойових дій».

Наскільки відомо, саміт глав МЗС країн Альянсу відбудеться 29 та 30 листопада у Бухаресті.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що за час повномасштабної війни загинуло українських захисниць.

Exit mobile version