Росія завдала масованого ракетного удару по Україні, випустивши понад 70 ракет: як спрацювала українська ППО

Сьогодні, 5 грудня, ворожі сили Російської Федерації завдали чергового масованого ракетного удару по території Української держави, випустивши понад сімдесят ракет. Метою ворога, за даними військових, були об'єкти критичної інфраструктури.

Система ППО NASAMS

РФ не вдалось довести Україну до блекауту. Фото - building-tech.org

Як інформує «НБН», у командуванні Повітряних Сил Збройних сил України повідомили, що наша протиповітряна оборона змогла збити понад шістдесят російських ракет.

Згідно з інформацією військових, 38 ракет Х-101/Х-555 було запущено зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із Ростовської області, а також районів Каспійського моря.

Крім того, агресор запустив 22 крилаті ракети “Калібр” з акваторії Чорного моря. Звідти ж було запущено Х-22 з далеких бомбардувальників Ту-22М3. Також винищувачі Су-35 атакували нашу країну шістьма ракетами Х-59 та однією Х-31П.

У повідомленні наголошується, що до відбиття російської атаки було залучено зенітно-ракетні підрозділи Збройних сил Української держави, авіацію, мобільні вогневі групи, а також інші підрозділи Сил оборони. Усього було збито понад шістдесят ворожих ракет.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як ЗСУ знищили точним ударом бойовий гелікоптер Ка-52 ВКС РФ.

Exit mobile version